Новини

Акцію «Чуйність переможе насильство» провели біля кінотеатру ім. Т.Шевченка

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня у всьому світі відзначаються «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». Дві мобільних бригади соціально-психологічної допомоги долучилися до акції «Чуйність переможе насильство», організованої UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення по всій Україні за підтримки БО МБФ «Ініціатива». Представники управління праці та соціального захисту населення, Департаменту освіти та науки також взяли участь в просвітницькому заході. На майданчику біля кінотеатру ім. Т.Шевченка провели акцію, де учасникам розказали як протидіяти гендерно зумовленому насильству.

Молодь, підлітки, діти запитували, як уникнути гендерно зумовленого насильства, допомагали скласти магніти, грали в інтерактивну онлайн-гру. Переможці отримали фірмові подарунки. Завдяки грі молодь з користю провела час, адже саме в такій легкій та ігровій формі можна розвивати когнітивні здібності та інформувати гравців про особливості прояву гендерного насильства.

Люди старшого віку, які долучилися до акції, більше цікавилися порадами - куди і до кого звернутися в конкретному випадку.

Подібні акції є надзвичайно актуальними сьогодні, адже від початку повномасштабного вторгнення Росії, Україна зіткнулася із безпрецедентним рівнем насильства, болю і травматизації. Українські жінки і чоловіки, хлопчики та дівчатка потерпають від злочинів російських військових та найманців, зокрема, від гендерно зумовленого і сексуального насильства, пов’язаного з війною. Разом із воєнними злочинами військ країни-агресора, на жаль, продовжує існувати гендерно зумовлене насильство всередині українського суспільства, яке не менш глибоко ранить постраждалих.

Від початку 2022 року до Національної поліції надійшло 120 тисяч повідомлень щодо випадків домашнього насильства. 98% звернень на гарячу лінію (1547) для постраждалих стосується саме його. Тому важливо підіймати тему гендерно зумовленого насильства і закликати йому протидіяти, чуйними до чужих історій і емоцій. Бути не байдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитися, допомогти, не мовчати. Й разом наша чуйність переможе.

Звернутися по допомогу у місті Хмельницькому можна за номерами: (096) 019-36-47, (050) 019-36-47.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!