Новини

В рамках проєкту від «Культурного десанту» у Хмельницькому збирають необхідні речі для мешканців деокупованого Ізюму

Сьогодні в Хмельницькому презентують проєкт «Разом!» від «Культурного десанту». Проєкт має за мету підтримати мешканців деокупованих міст України. В рамках проєкту хмельничани можуть допомогти потрібними речами мешканцям деокупованого Ізюму. Збір речей відбуватиметься в кінотеатрі ім. Т. Шевченка і триватиме до 10 листопада. Це буде перша хвиля збору, адже Хмельницький й надалі підтримуватиме мешканців деокупованих міст.

В школі мистецтв відбувся брифінг, під час якого Коля Сєрга та Саша Чемеров, презентували проєкти «Культурного десанту». Це об’єднання відомих митців, які роблять свій внесок в спільну перемогу України. На рахунку «Культурного десанту» близько 400 концертів на лінії фронту, у військових госпіталях, в частинах рятувальників, деокупованих містах.

«Ми мріємо, аби люди з центру та заходу країни були ближчими до людей з деокупованих територій: підтримували найнеобхіднішим та ділились теплом з тими, хто зазнав стільки горя в окупації», — зазначив очільник «Культурного десанту» Коля Сєрга.

У рамках проєкту «Разом!» «Культурний десант» за сприяння Хмельницької міської ради будуть збирати для жителів деокупованих територій речі першої необхідності:

- велосипеди - це єдиний доступний вид транспорту для людей на деокупованих територіях;

- мобільні телефони, адже у багатьох людей немає зв'язку;

- теплі речі: ковдри, грілки, спальники, хімічні грілки, туристичні горілки і примуси - все, що допоможе пережити зиму;

- музичні інструменти, бо музика допомагає внутрішньому світу вийти назовні, щоби змінити зовнішній;

- українські книги та журнали, адже, пам'ятаємо, як важливо підтримувати наших людей і завдяки культурі.

«Хмельницькому не в новинку допомагати іншим містам. Ми направляли гуманітарні вантажі до Бучі, Ірпеня, Охтирки та інших міст, наші комунальники їздили до Чернігова, де відновлювали житловий фонд, але допомога деокупованим містам є надзвичайно важливою. Хмельницький готовий долучитися і до культурного десанту, і до комунального десанту, який допомагатиме цим містам відновлюватися. Ті речі, які для нас є буденними, для міст, які побували в окупації, є надзвичайно важливими, адже там є потреба як інструментах, так і в робітниках, які зможуть відновлювати комунальну сферу. Плануємо найближчим часом відправити комунальний десант до одного із деокупованих міст. Великою українською родиною ми зможемо допомогти цим населеним пунктам відновитися», - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Також організатори проєкту закликають докладати до речей листівки з координатами та розповідями про передані речі, адже це дасть можливість зав’язати спілкування і таким чином поєднати українців.

В рамках проєкту міста з центру та заходу України отримають статус міст-друзів деокупованих міст: Куп’янська, Балаклії, Ізюму, Вовчанська та інших. Окрім Хмельницького, представники «Культурного десанту» відвідають також Вінницю, Рівне, Житомир.

Також в рамках презентації проєкту біля ТЦ «Дитячий світ» відбувся концерт від представників «Культурного десанту».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!