Новини

Олександр Симчишин про підсумки позачергової сесії Хмельницької міської ради

"Провели засідання позачергової сесії міської ради. Розглянули 60 питань порядку денного. Усі рішення були прийняті практично одностайно. Дякую депутатам за злагоджену роботу!
 
Внесли зміни до бюджету громади на 2023рік. Передбачили виділення коштів для військових частин, які базуються на території нашої громади, а також національної гвардії, прикордонної академії, силових структур. 31 млн грн на різні потреби: придбання дронів, квадракоптерів, ремонт військової техніки, покращення матеріально-технічної бази, придбання інвентаря та обладнання за заявками, які нам подали.
 
Ухвалили низку програм, пов’язаних із підтримкою військових частин. Це і Програма шефської допомоги, і Програма національно-патріотичного виховання, Програма з антитерористичної діяльності, Програма із громадської безпеки. В межах цих програм упродовж року ми виділятимемо кошти. Плануємо в цьому році виділити 150-170 млн гривень.
 
Внесли зміни до бюджету і передбачили 3 млн грн на підтримку бізнесу. Ці кошти будуть виділятися під усі діючі програми на підтримку підприємництва, в тому числі і на придбання генераторів та старлінків в закладах харчування, побутового обслуговування, де при потребі зможуть організувати пункти обігріву.
 
Низка питань пов’язана із комунальним майном.
 
Прийняли рішення про передачу гуманітарної допомоги для Ізюмської територіальної громади. Це екскаватор для потреб комунального господарства.
 
Внесли зміни у Програму підготовки мешканців територіальної громади через наш навчально-тренувальний центр — передали йому у власність стрілецький тир. Тир буде облаштований і працюватиме для учнів старших класів, профтехосвіти, працівників бюджетних та комунальних установ, мешканців громади, які захочуть навчатися стрільбі", - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!