Новини

До уваги хмельничан-пільговиків! З 1 січня 2021 року проїзд у тролейбусах здійснюватиметься виключно за наявності електронного квитка

У місті Хмельницькому запроваджується автоматизована система обліку оплати проїзду в міському комунальному транспорті. Вже завершено монтаж стаціонарних валідаторів у салонах електротранспорту. Жителям міста Хмельницького, які, відповідно до чинного законодавства, мають право на пільговий проїзд у міському громадському транспорті загального користування, продовжують видавати електронні квитки для пільгового проїзду в громадському транспорті. Електронний квиток для громадян пільгових категорій видається безкоштовно та за особистим зверненням. За інформацією управління праці та соціального захисту населення, на сьогодні е-квитки вже отримали 31 тис. хмельничан.

Починаючи з 1 січня 2021 року, у зв’язку з впровадженням у громадському транспорті Хмельницького (у тролейбусах) електронного квитка, посвідчення пільговика не даватиме право на безплатний проїзд. Тобто для осіб, які мають право на пільговий проїзд і ще не отримали е-квиток, проїзд у міському електротранспорті буде платним. Про це повідомив під час прямої телефонної лінії «Міська влада відповідає» заступник міського голови, куратор транспортної галузі міста Андрій Бондаренко і закликав хмельничан-пільговиків звертатися до управління праці та соціального захисту населення для отримання картки для проїзду.

«З 1 січня 2021 року пільговик, який не має електронного квитка, не зможе безкоштовно проїхати у транспорті, адже з 1 січня будуть відшкодування за конкретного пасажира-пільговика по конкретній поїздці. Наразі у хмельничан є ще місяць і 10 днів для того, щоб звернутися в управління праці та соціального захисту населення та отримати електронний квиток. Ця процедура не складна» - наголосив заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Наразі також ведуться перемовини з пасажирськими перевізниками та компанією «Герц» на встановлення валідаторів у салонах автобусів не комунальної власності. Проте через COVID-19 та карантинні обмеження, які запроваджені по всій країні, цей процес затягнувся.

Отримати безкоштовну картку для проїзду зможуть пільговики, які є у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги. Тож закликаємо не зволікати і завітати до органу соцзахисту для її отримання, а незареєстрованим у Єдиному реєстрі – для здійснення реєстрації.

«На сьогодні електронні квитки видають всі громадські приймальні управління праці та соціального захисту населення та Центр надання адміністративних послуг. Відповідно, жителі міста мають змогу отримати е-квиток максимально наближено до свого місця проживання. Видача проводиться з дотриманням всіх карантинних вимог та за відсутності довготривалих черг. Якщо пільговик перебуває на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, пільговик одразу отримує е-квиток, протягом 5-10 хвилин. У тому випадку, якщо необхідно ставати на облік – процес видачі е-квитка може затягнутися до 2-х тижнів. Тому просимо мешканців пільгових категорій не зволікати з отриманням е-квитка» - зазначила начальник відділу пільг Управління праці та соціального захисту населення Тетяна Федосєєва.

Нагадаємо, отримати пільгову картку для проїзду безплатно хмельничани можуть у Центрі надання адміністративних послуг на вул. Соборній, 16 та вул. Грушевського, 86, а також у громадських приймальнях Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання, що знаходяться за адресами: вул. Проскурівська, 56; вул. Перемоги, 10 Б; вул. Шевченка, 99; вул. Інститутська, 18 та вул. Проскурівського підпілля, 32 (Управління праці та соціального захисту населення).

Документи, необхідні для отримання Електронного квитка:

  • паспорт громадянина України;
  • індивідуальний податковий номер;
  • документ, що підтверджує право на пільговий проїзд.

Прийом громадян проводиться відповідно до встановленого регламенту роботи виконавчих органів міської ради:

Понеділок, вівторок, середа, четвер – з 10 до 16 години,

у п’ятницю – з 10 до 15 години,

обідня перерва – з 12 години до 13 години.

.

 

 

 

 

 

 

.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!