Проекти рішень міської ради

Про внесення змін до рішення міської ради від 09.09.2022 №4

 

Про внесення змін до рішення міської ради від 09.09.2022 №4

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету міської ради, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про жертви нацистських переслідувань», Постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2006 №187 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян та виплати їм компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад», на виконання Комплексної програми «Піклування» в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням десятої сесії Хмельницької міської ради від 15.12.2021 №45, зі змінами, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення міської ради від 09.09.2022 №4 «Про забезпечення санаторно - курортним лікуванням пільгових категорій громадян за рахунок коштів передбачених в бюджеті Хмельницької міської територіальної громади та втрату чинності рішення сесії міської ради», а саме:

1.1. пункт 2 рішення викласти в новій редакції: «Затвердити порядок забезпечення осіб з інвалідністю, жертв нацистських переслідувань, ветеранів війни та праці путівками для санаторно-курортного лікування за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Хмельницької міської територіальної громади, згідно з додатком 2»;

1.2. назву додатку 2 викласти в новій редакції «Порядок забезпечення осіб з інвалідністю, жертв нацистських переслідувань, ветеранів війни та праці путівками для санаторно-курортного лікування за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Хмельницької міської територіальної громади»;

1.3. пункт 1 додатку 2 викласти в новій редакції: «Цей Порядок визначає механізм забезпечення осіб з інвалідністю, жертв нацистських переслідувань, ветеранів війни та праці санаторно-курортними путівками (далі-путівки) за рахунок коштів, передбачених в бюджеті Хмельницької міської ради (далі-бюджет громади) на виконання Комплексної програми «Піклування» в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки»;

1.4. пункт 3 Порядку викласти в новій редакції: «Безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів (далі – заклад) забезпечуються громадяни пільгових категорій (далі - особи) з числа зареєстрованих на території Хмельницької міської територіальної громади:

ветерани війни;

особи з інвалідністю;

ветерани праці;

жертви нацистських переслідувань.

1.5 у пункті 11 Порядку слова «відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м.Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м.Києва) рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187.» замінити на слова «відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян та виплати їм компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м.Києва) рад», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187.».

2. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови Михайла КРИВАКА та управління праці та соціального захисту населення.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації.

 

Міський голова Олександр СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!