Розпорядження міського голови

від 22.08.2023 № 241-р  "Про виконання вимог Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького  та  затвердження переліку посадових осіб, відповідальних за впровадження заходів і здійснення контролю за своєчасним  моніторингом, звітуванням та  верифікаціє

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 22.08.2023 № 241-р 

Про виконання вимог Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького  та  затвердження переліку посадових осіб, відповідальних за впровадження заходів і здійснення контролю за своєчасним  моніторингом, звітуванням та  верифікацією  дій у відповідних галузях

 

 

З метою забезпечення реалізації Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького, що передбачає системний та комплексний підхід до вирішення проблем кліматичних змін та довкілля у плануванні розвитку міста та інфраструктурних інвестиціях, на виконання   рішення  позачергової 29 сесії Хмельницької міської ради від 02.06.2023 року № 14 «Про затвердження Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1.  Затвердити перелік посадових осіб (галузевих експертів),  відповідальних за впровадження заходів,  здійснення  моніторингу, звітування та  верифікацію  дій у відповідних галузях Плану дій «Зелене місто» для міста Хмельницького,  згідно з додатком.

  1. Виконавчим органам Хмельницької міської ради, що відповідають за реалізацію заходів, передбачених Планом дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького, забезпечити  планування відповідних заходів у профільних програмах розвитку.

3.    Галузевим експертам:

            3.1. В кожному із секторальних підрозділів, відповідальних за виконання заходів Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького, визначити та призначити працівника, відповідального за збирання та розгляд даних для забезпечення  моніторингу, звітування й верифікації дій у відповідних галузях Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького;

            3.2. Забезпечити  своєчасне виконання процесу моніторингу, звітування  й верифікації з реалізації  заходів   Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького та подачу даних призначеному координатору з моніторингу, звітності та верифікації  до 30 січня року, наступного за звітним.

            4.  Управлінню з питань екології та контролю за благоустроєм призначити з числа працівників управління координатора з моніторингу, звітності та верифікації  проєктів та заходів Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького, який відображатиме інформацію, отриману від галузевих експертів у складі звітів з кожної дії, а також відомості про перебіг та ефект реалізації Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького   в цілому.

            5.   Координатору з моніторингу, звітності та верифікації  проєктів та заходів Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького:  

            5.1. Взаємодіяти з координатором Плану дій «Зелене місто» для  міста Хмельницького та галузевими експертами;

            5.2. Забезпечити щорічне подання Хмельницькій міській раді узагальненого звіту про хід виконання Плану дій «Зелене місто» для міста Хмельницького до 01 березня року, наступного за звітним;

            5.3. Звітувати ЄБРР про хід виконання заходів Плану дій «Зелене місто» для міста Хмельницького щорічно протягом п’яти років з моменту його затвердження.

6.    Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови М. ВАВРИЩУКА.

 

Міський голова  Олександр СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!