Новини

У Хмельницькому презентували геоінформаційну систему Хмельницької міської ради

Сьогодні відбулася презентація Геоінформаційної системи Хмельницької міської ради. ГІС - це сучасна комп'ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території (електронне відображення карт, схем, космо-, аеро зображень земної поверхні) з інформацією табличного типу (різноманітні статистичні дані, списки, економічні показники тощо). В рамках проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» протягом шести місяців виконавчі органи міської ради із залученням зовнішніх фахівців розробляли та впроваджували перші модулі підсистем ГІС Хмельницької міської ради.

Презентуючи систему, міський голова Олександр Симчишин зазначив, що для втілення проекту в реальність міська рада в межах співфінансуваня придбала комп’ютерне обладнання на суму близько 200 тис. грн, фінансування на придбання та впровадження програмного забезпечення з боку проекту USAID становить близько 1 мільйона гривень.

«Наші структурні підрозділи провели велику роботу і далі будуть працювати в цьому напрямку. Це не перший спільний проект, але я переконаний, що не останній», - зазначив Олександр Сергійович.

У форматі онлайн до заходу долучилися керівник проекту USAID «ВзаємоДія» (SACCI) Лоуренс Хелд та старший IT - консультант проекту USAID «ВзаємоДія» (SACCI) Олександр Риженко. Вони наголосили на важливості запровадження подібних практик, адже це зробить інформацію більш доступною та зменшить корупційні ризики.

Про виконану роботу також розповіли консультант проекту USAID «ВзаємоДія» (SACCI) Тарас Случик та комерційний директор компанії SoftPro Роман Зіненко.

Директор ХМКП «Хмельницькінфоцентр» Сергій Матвійчук, презентуючи геоінформаційну систему, продемонстрував як користуватися сервісом. Окремо зупинився на зворотньому зв’язку та інструкції, яка спеціально розроблена для користувачів.

Виконуючий обов’язки начальника управління архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради Максим Дружинін презентував роботу модульного геокадастру, розповів, що кожен охочий може дізнатися інформацію про тимчасові споруди, білборди, будівлі тощо. Також в ГІС є історичний розділ, де міститься інформація про будівлі, які мають історичну цінність.

Загалом геоінформаційна система дає можливість у будь-який час доби отримати потрібну інформацію.

«Робота буде продовжуватися, система вдосконалюватися, адже головне – це публічність, а публічність та прозорість – головні вороги корупції», - наголосив міський голова.

Офіційний геопортал Хмельницької міської ради доступний за посиланням https://gis.khm.gov.ua/.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!