Новини

У Хмельницькому втретє пройде літературно-перекладацький фестиваль TRANSLATORIUM

З 4 до 6 жовтня у місті Хмельницькому триватиме літературно-перекладацький фестиваль TRANSLATORIUM. Це — фестиваль про художній переклад, літературу і суміжні мистецтва. Цьогорічний за рахунком буде третім.

Упродовж трьох днів для відвідувачів фестивалю буде запропоновано два десятки подій — лекції, майстерні художнього перекладу, професійні дискусії та неформальні зустрічі.

Освітні заходи об’єднані окремим блоком — освітньою програмою, що відбуватиметься за підтримки Українського культурного фонду. Щодня на відвідувачів чекатиме насичена вечірня програма, представлена проектами, що працюють на межі різних видів мистецтва.

Фестиваль реалізується за підтримки Хмельницької міської ради.

Організатори: перекладацька група VERBація та активісти з Києва та Хмельницького спільно з Управлінням культури і туризму Хмельницької міської ради та Агенцією розвитку Хмельницького.

Літературно-перекладацький фестиваль TRANSLATORIUM щороку працює з новими форматами, бо, незважаючи на камерність напряму, його базовою ідеєю є міждисциплінарність та зв’язок різних видів мистецтва таким чином, щоб показати присутність перекладу в широкому полі культури, його повсякчасне використання діячами та практиками різних дисциплін. Цьогоріч ми маємо одразу три зовсім нові для фестивалю жанри — це танець, інсталяція та плакат. Говоритимемо більше про трансляцію невимовного, про текстуалізацію образів, про складність використання мови для спілкування, про знаходження свого медіума й інструменту для вираження думок, а також про майстерність декодувати та перекладати, бути зрозумілими.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!