Протокол № 8 засідання громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради від 25 лютого 2020 року

Протокол № 8

засідання громадської ради

при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради

 

м. Хмельницький

25 лютого 2020 року

Мала зала Хмельницької міської ради

 

Присутні: 29 членів громадської ради (журнал реєстрації додається).

Запрошені: в.о. директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради — Губай С.В., начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради — Ромасюков А.Є., начальник управління молоді і спорту Хмельницької міської ради Ремез С.С.

Голова громадської ради Богачук В.Я. відкрив засідання громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради, повідомив, що на засіданні присутні 29 членів громадської ради, відтак засідання є правомочним, так як на ньому присутні не менш як половина її членів від загального складу.

Надійшла пропозиція затвердити наступний порядок денного засідання громадської ради:

  1. Про виконання Програми розвитку освіти, культури, молоді і спорту у 2019 році.

Доповідачі: С.Губай,

А. Ромасюков,

С. Ремез.

  1. Звернення до міського голови благодійної організації «Оберіг Поділля» щодо передачі в оренду нежитлового приміщення  (S=192 м2) для ГО «Хмельницька платформа» по вул. Гагаріна 18.

Доповідач: С. Мороз.

  1. Звернення до міського голови щодо неякісних капітальних ремонтів на відрізках вулиць Прибузька-Подільська, Свободи від Шевченка і т.д.

Доповідач: Е. Віраг.

  1. Звернення до міського голови щодо стану військового кладовища.

Доповідач Р.Ковальчук.

  1. Звернення до міського голови щодо встановлення відеонагляду в закладах освіти.

Доповідач Ю.Миронюк.

  1. Різне (звернення до міського голови щодо облаштування тротуару по вулиці Профспілковій біля ЗОШ № 13) і т.д.

Головуючий поставив дане питання на голосування.

Голосували:

«за» - 29;

«проти» - 0;

«утримались» - 0.

Вирішили: затвердити порядок денний засідання громадської ради в наступному порядку.

 

Порядок денний засідання громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради на 2019-2020 роки

1. Про виконання Програми розвитку освіти, культури, молоді і спорту у 2019 році.

Доповідачі: С.Губай,

А. Ромасюков,

С. Ремез.

2. Звернення до міського голови благодійної організації «Оберіг Поділля» щодо передачі в оренду нежитлового приміщення  (S=192 м2) для ГО «Хмельницька платформа» по вул. Гагаріна 18.

Доповідач: С. Мороз.

3. Звернення до міського голови щодо неякісних капітальних ремонтів на відрізках вулиць Прибузька-Подільська, Свободи від Шевченка і т.д.

Доповідач: Е. Віраг.

4. Звернення до міського голови щодо стану військового кладовища.

Доповідач Р.Ковальчук.

5. Звернення до міського голови щодо встановлення відеонагляду в закладах освіти.

Доповідач Ю.Миронюк.

6. Різне (звернення до міського голови щодо облаштування тротуару по вулиці Профспілковій біля ЗОШ № 13) і т.д.

 

По першому питанню порядку денного слухали в.о. директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради — Губай С.В., яка розповіла присутнім про стан розвитку дошкільної освіти в місті, розвиток інклюзивної освіти, об'єкти навчальних закладів, в яких здійснюються реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази, стан будівництва нових навчальних закладів, розвиток учнівського самоврядування, розвиток професійної технічної освіти, про проведені заходи щодо виховання та розвитку особистості в системі освіти, про проведення заходу “Фабрика освітніх ідей”, про стан заміни застарілого обладнання харчоблоків навчальних закладів та впровадження енергозберігаючих технологій в закладах освіти.

 

Головуючий подякував доповідаючому та запропонував взяти інформацію до відома та опрацювання в роботі.

Слухали начальника управління культури і туризму — Ромасюкова А.Є., який доповів про виконання програми підтримки обдарованих дітей міста, проведення в місті фестивалю - Арт мажор фест, про роботу Центру національного виховання, про проведені етнофестивалі, про те, що бюджет розвитку освоєно на 99 %, про встановлення обладнання в смарт-бібліотеку, про стан виконання робіт з реконструкції  музейного комплексу по вул. Свободи.

Від членів громадської ради надійшли запитання щодо стану виконання робіт з облаштування Молодіжного парку, влаштування меморіалу Скіфського кургану.

Слухали начальника управління молоді і спорту Ремеза С.С. про функціювання та результативну роботу Молодіжної громадської ради, створення комунальної установи “Молодіжний центр”, проведення заходів спрямованих на патріотичне виховання, проведення екологічного фестивалю “Свіжий вітер”, участь у світовому конгресі української молоді діаспори 2019, про роботу Центру соціальних служб для сім'ї , дітей та молоді, про роботу міського центру по роботі з дітьми та підлітками, про придбання та встановлення комплектів шахових столів та антивандальних столів для гри в настільний теніс, про роботу СКЦ Плоскирів, регбійного клубу “Поділля”, СК Сокіл, волейбольного клубу Новатор, баскетбольних клубів “Хмельницький” та “Хмельницька політтехніка”, про проведення Родинний футбол фест, проведеня богатирських ігор.

Вирішили: інформацію взяти до відома та опрацювання.

По другому питанню порядку денного слухали члена громадської ради Мороза С.В. про звернення до міського голови благодійної організації «Оберіг Поділля» щодо передачі в оренду нежитлового приміщення  (S=192 м2) для ГО «Хмельницька платформа» по вул. Гагаріна 18.

Надійшла пропозиція профільній комісії звернутися в загальному по всіх об'єктах комунальної власності.

Головуючий поставив дане питання на голосування.

Голосували:

«за» - 37;

«проти» - 0;

 «утримались» - 0.

Вирішили: прийняти пропозицію та звернутися до міського голови звернути увагу на перелік об'єктів комунального майна, які не підлягають приватизації.

 

По третьому питанню порядку денного слухали члена громадської ради Вірага Е. про звернення до міського голови щодо неякісних капітальних ремонтів на відрізках вулиць Прибузька-Подільська, Свободи від Шевченка і т.д.

Головуючий поставив дане питання на голосування.

Голосували за зазначене питання:

«за» - 37;

«проти» -  0;

«утримались» - 0.

Вирішили:  надіслати звернення міському голові.

 

По четвертому питанню порядку денного слухали члена громадської ради Ковальчук Р.В. про звернення до міського голови щодо стану військового кладовища.

Головуючий запропонував направити звернення до міського голови та поставив дане питання на голосування.

Голосували:

«за» - 37;

«проти» - 0;

 «утримались» - 0.

Вирішили:  надіслати звернення до міського голови.

 

По п'ятому питанню порядку денного головуючого щодо звернення до міського голови щодо встановлення відеонагляду в закладах освіти.

Головуючий запропонував направити звернення до міського голови та поставив дане питання на голосування.

Голосували:

«за» - 37;

«проти» - 0;

 «утримались» - 0.

Вирішили:  надіслати звернення до міського голови.

Надійшла пропозиція засідання правління громадської ради провести 10 березня 2020 року, а громадської ради - 24 березня 2020 року.

 

Голова громадської ради Богачук В.Я. подякував усім за результативну роботу та оголосив засідання ради закритим.

 

Голова громадської ради

В.Я.Богачук

 

Секретар громадської ради

Ю.Б. Миронюк

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!