Новини

Олександр Симчишин підтримав декларацію «Кодекс етичної поведінки під час місцевих виборів»

Громадянська мережа «ОПОРА» звернулася до міських голів обласних центрів (і не тільки), щодо підписання «Кодексу поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та державних службовців» під час виборчого процесу. Міський голова Олександр Симчишин підтримав цю пропозицію та підписав декларацію. Документ зобов’язує дотримуватися положень «Кодексу поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та державних службовців», який розроблений ГО «Опора».

Документ передбачає підтримку демократичних стандартів під час проведення виборчого процесу.

Пропонований Кодекс поведінки – це документ, який містить основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання адміністративним ресурсом.

Визначення виборчого процесу в Кодексі включає в себе не тільки офіційний період проведення передвиборної агітації кандидатами і партіями, але також охоплює всі інші етапи виборів. А також період, що безпосередньо передує початку виборчого процесу.

Дія положень Кодексу поширюється на загальнонаціональні президентські та парламентські вибори, а також на місцеві вибори.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!