Новини

Привітання міського голови Олександра Симчишина з Днем Конституції України

Шановні хмельничани!

Двадцять чотири роки тому в житті Незалежної України відбулась значна подія – прийняття Конституції. Ця подія завершила довгий і тернистий шлях нашого народу до утвердження основ своєї державності, який проходив через “Руську Правду” Ярослава Мудрого, Конституцію Пилипа Орлика, Конституцію УНР.

Вона зафіксувала верховенство закону, закріпила право на приватну власність, утвердила державну символіку і державний статус української мови. Саме Конституція вперше закріпила для територіальних громад право здійснювати місцеве самоврядування.

Факт прийняття Конституції України вже належить історії. Сьогодні ж важливо зрозуміти наступне: Конституція - це те, що об’єднує Україну - схід і захід, північ і південь заради великої ідеї побудови єдиної, демократичної, цивілізованої, правової держави. Це те, заради чого сучасні українські герої віддають свої життя на війні проти кремлівської агресії. Тому сьогодні зусилля всієї української громади повинні бути спрямовані на те, щоб Конституція дійсно була законом законів, керівництвом до дії як для звичайного громадянина, так і для чиновника чи народного депутата, щоб кожна чергова річниця прийняття Конституції ставала не тільки святом, а й приводом для об’єктивних оцінок і правильних висновків щодо того чи вдається нам неухильно дотримуватись її положень та норм.

Вітаючи з Днем Конституції України, від щирого серця зичу усім здоров'я, щастя, достатку, миру, сили і наснаги в усіх добрих справах і нехай мрія про краще майбутнє України окриляє нас на нові звершення, на нові добрі починання, в ім'я незалежної, демократичної, процвітаючої України. А успіх прийде неодмінно!

Слава Україні!

З повагою

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!