Новини

Хмельницька СЗОШ № 8 отримала спеціалізований транспорт для дітей з особливими потребами

Сьогодні в спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8 було справжнє свято: заклад освіти отримав мікроавтобус, обладнаний для перевезення дітей з особливими потребами. До цього часу дітей підвозили іншим транспортом. Отримати такий чудовий подарунок навчальному закладу вдалося завдяки мамі одного із учнів школи – вчительці початкових класів Хмельницького навчально-виховного комплексу №31 Лесі Шевчук.

Пані Леся взяла участь у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine та потрапила до ТОП-50 фіналістів. Вона мріяла про спеціальний транспорт для перевезення дітей з особливими потребами і перемогла у номінації «Реалізація мрії». Сьогодні директор Департаменту управління та комунікації агрохолдінгу МХП Ксенія Прожогіна передала ключі від нового мікроавтобуса Лесі Шевчук.

Учні СЗОШ №8 одразу ж випробували новий транспортний засіб. Від сьогодні особливі діти будуть із комфортом доїжджати до свого закладу освіти.

Вітаючи присутніх із такою приємною подією, куратор освітньої галузі та заступник міського голови Галина Мельник зазначила, що завжди потрібно вірити у свою мрію, і вона обов’язково втілиться в життя. Реальний приклад цього ми бачимо сьогодні.

Довідково

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів, яку заснувала в 2017 році ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation — засновником світової щорічної премії Global Teacher Prize. Її створили, щоб підкреслити важливість праці вчителя і визнання її на найвищому рівні; популяризувати новаторські підходи в освіті. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти — перша і єдина премія такого масштабу.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!