Новини

Запрошуємо хмельничан на виставку фотографій «Пам`ятай Майдан!»

Завтра, 3 грудня о 15.00, у музеї історії міста Хмельницького (вул. Проскурівська, 30) відбудеться відкриття фотовиставки панорамних світлин Олександра Сліпченка «Пам`ятай Майдан!».

Київський фотохудожник Олександр Сліпченко зафіксував на світлинах та зафільмував Євромайдан від перших днів до серпня 2014… Будівництво барикад і руїна, вирування людської стихії і прояви індивідуальностей, палаючі шини, будівлі, розібрана бруківка, бронежилети і каски, намети, польові кухні і польові творчі майстерні , виправа оборонних сотень, сцена Майдану і - одухотворені, сповнені надії юні і зрілі, знайомі і незнайомі обличчя.

Таку мету і ставив перед собою автор – зберегти ті миттєвості для історії. Про кожну світлину, про кожен день Революції Гідності Олександр Сліпченко може розповідати годинами. Як і про відеосюжети-хроніки Майдану. Адже, крім того, що уважно стежив тоді за перебігом подій, ще й працював певний час у музеї Революції Гідності. Знайомий хмельничанам за циклом світлин «Випадкове мистецтво», який півроку тому експонувався в музеї історії міста Хмельницького, автор вперше виставляє таку повномасштабну збірку робіт з тематики Майдану.

Запрошуємо усіх бажаючих познайомитися з експозицією та поспілкуватися на тему «Феномен Майдану». Вхід вільний.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!