Новини

В Хмельницькому вперше відбувся форум молитви за сиріт

Сьогодні в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького зібралися небайдужі до проблем дітей-сиріт. Тут відбувся форум, присвячений Всеукраїнському Дню молитви за сиріт. Захід пройшов за ініціативи громадської організації «Хмельниччина без сиріт», підтримки Хмельницької міської ради та Хмельницької облдержадміністрації.

Форум мав на меті об’єднати усіх навколо проблеми сирітства. Представники влади, церкви та релігійних громад, бізнесу, громадських та благодійних організацій зможуть створити спільну платформу для допомоги знедоленим дітям.

Вітаючи учасників форуму, заступник міського голови Галина Мельник зазначила, що питання щасливого дитинства наших дітей в державі має бути пріоритетом.

«Я вдячна тим, хто взявся за нелегку справу виховання дітей. Державних сиротинців не має бути. Дитина має рости в сім’ї, бачити позитивні моделі поведінки батьків і в майбутньому створити власну щасливу родину. В нас мало будинків сімейного типу і мало сімей, які хочуть брати дітей в родини. Маємо ще над чим працювати», - наголосила Галина Леонтіївна.

Також в форумі взяв участь уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, який розповів про реформи, які запроваджує держава, щоб покращити умови для дітей-сиріт.

«Дитина – це дар і ми повинні робити все для того, щоб вона мала достойні умови для життя та зростання», - підкреслив Микола Миколайович.

Представники Духовної ради міста Хмельницького провели спільну молитву за дітей-сиріт та закликали усіх не залишатися байдужими, до потреб цих дітей.

Під час панельної дискусії учасники форуму шукали шляхи вирішення проблемних питань у темі сирітства в Україні та допомоги і підтримки знедолених дітей.

Учасники форуму наголошували, що в Україні немає проблеми сирітства, а є катастрофа, адже із 7 мільйонів дитячого населення нашої держави 1,5 відсотки є сиротами і лише третина з них мають офіційний статус дитини-сироти. Загалом за роки незалежності майже 300 тисяч дітей пройшли через сирітство.

Також в рамках форуму талановиті діти подарували присутнім цікаві творчі номери, а в холі театру було розгорнуто виставку дитячих робіт. Також тут можна було познайомитися із діяльністю громадських організацій та благодійних фондів, взяти участь в благодійній акції «Дім для сироти».

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!