Новини

Хмельницький готується відзначити День Гідності та Свободи та вшанувати пам’ять жертв Голодомору

Під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлії Сабій відбулося засідання оргкомітету з організації та проведення Дня Гідності та Свободи та Дня пам’яті жертв Голодоморів.

День Гідності та Свободи відзначається щорічно 21 листопада відповідно до Указу Президента України. Цього дня о 16.00 біля пам’ятника Героям Небесної Сотні хмельничани вшанують тих, хто віддав власне життя за вільну та незалежну Україну. Молодь міста підготує флешмоб «Вільні творять майбутнє».

У суботу, 23 листопада, о 16.00 відбудеться Скорботна хода від майдану Незалежності до пам’ятника «Ангел Скорботи», де відбудеться панахида та покладання квітів. Перед ходою хмельничани приєднаються до всеукраїнської хвилини мовчання.

Звертаючись до присутніх, Юлія Сергіївна наголосила на важливості ретельної підготовки до проведення цих заходів, адже саме такими заходами ми виховуємо патріотів України та нагадуємо дітям про історію Української Держави.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!