Новини

Міський голова підписав Договір про налагодження побратимських відносин з містом Шицзячжуан

Фактично, взаємини між нашими містами розпочалися ще в 1998 році угодою про партнерство. Кілька разів делегації з Хмельницького відвідували місто Шицзячжуан (Китайська Народна Республіка). З 2009 року відносини було втрачено. Зараз Шицзячжуан зовсім інше місто, чисельність виросла у понад 10 разів. Все збудовано за останні 5-6 років!

На запрошення китайської сторони міський голова Олександр Симчишин взяв участь у низці заходів та підписав Договір про налагодження побратимських відносин.

«Приємно, що китайці помітили стрімкий розвиток нашого міста, його інвестиційну привабливість, лідерство в різних рейтингах і запропонували нову угоду. Договір передбачає широке співробітництво між містами у сфері економіки, торгівлі, новітніх технологій, медицини, освіти, науки і техніки, культури, охорони навколишнього природного середовища», - зазначив Олександр Сергійович.

Для довідки: Шицзячжуан - центр провінції Хебей, населення понад 11 мільйонів осіб, лідер в галузях біомедицини, IT - технологій, авіації та текстильної промисловості. Саме ці напрямки і максимально обговорили щодо подальшої співпраці.

Робочий візит до Китаю, окрім підписання угоди з Шицзячжуан, передбачав також низку зустрічей з керівництвом провінції Хебей, міста Шицзячжуан та іншими посадовцями.

Зокрема, відбулися зустрічі з міністром культури і туризму Китаю, Президентом Міжнародної Федерації туризму, губернатором провінції Хебей та мером Шицзячжуан.

Також представили Хмельницький і Україну на виставці досягнень міст і держав світу. Виставкова зала в Шицзячжуані збудована в березні 2019 року. Її площа близько 100 000 кв. м. Рівень дуже високий! Хмельницький стенд і роздаткові матеріали користувалися високим попитом.

Представили Хмельницький та Україну на міжнародній конференції із розвитку міст і регіонів, де було понад 2000 учасників.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!