Новини

У «Березі надії» за кошти міського бюджету відпочивали хмельничани з обмеженими фізичними можливостями

У Рекреаційному центрі сімейного типу по відновленню здоров'я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями «Берег надії», що знаходиться у селі Головчинці, Летичівського району, Хмельницької області, завершився черговий заїзд. Впродовж десяти днів, з 9 до 19 вересня, тут, серед мальовничої природи, відпочивали та оздоровлювалися 28 жителів міста Хмельницького з інвалідністю, учасників громадської організації «Світ без бар’єрів» разом із супроводжуючими. Усі вони отримали путівки за рахунок коштів з міського бюджету. З Хмельницького до місця відпочинку візочників привезли у спеціально обладнаному для перевезення людей з інвалідністю автомобілі центру.

Впродовж зміни люди з інвалідністю мали можливість відновити сили, змістовно провести час серед мальовничої природи подільського краю. Хмельничанам, що мають вади опорно-рухового апарату та пересуваються на візках, надавалися реабілітаційні послуги. Працівники Центру проводили з ними комплексні заняття з техніки управління візком, самообслуговування, підтримання їх психофізіологічного стану. На свіжому лісовому повітрі влаштовували відпочивальникам різноманітні конкурси, спортивні змагання, концерти, спільні масові гуляння. У програмі також були відвідування місцевого зоопарку, історичних місць подільського краю, які дарували усім відпочивальникам хороший настрій і позитивні емоції.

Люди на візках активно займалися спортивною гімнастикою, відвідували тренажерний зал, змагалися на новому спортивному майданчику, що споруджений за кошти міського бюджету, зокрема, грали у ручний м’яч, в настільний теніс, змагалися у стрільбі з пневматичної гвинтівки тощо.

«З 25 жовтня до 3 листопада, у період шкільних осінніх канікул, у центрі плануємо організувати відпочинок учасників російсько-української війни, - розповів директор Рекреаційного центру «Берег надії» Андрій Гулько. – Тож запрошуємо учасників АТО та операції об’єднаних сил пройти курс реабілітації та разом із своїми сім’ями відпочити у мальовничому куточку подільського краю».

Цьогоріч на території Рекреаційного центру «Берег надії» завершено роботи з влаштування пандусу, який забезпечить безперешкодний доступ людей на візках та інших маломобільних груп населення до стадіону та ігрових майданчиків центру. Кошти виділено з бюджету міста Хмельницького.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!