Новини

З наболілим до заступника міського голови

Заступник міського голови Галина Мельник провела виїзний прийом громадян з особистих питань. З хмельничанами посадовець зустрічалася у приміщенні Будинкоуправління №2 квартирно-експлуатаційного відділу міста Хмельницького. Жителів мікрорайону Ракове цікавили питання переважно житлово-комунальної сфери: відновити асфальтне покриття прибудинкових територій, поремонтувати дахи будинків та каналізаційні мережі, полагодити освітлення у під’їздах, встановити лавочки… Декілька заявників нарікали на неправомірні дії інтернет-провайдерів. Про наболілі житлово-комунальні негаразди заступнику міського голови Галині Мельник розповіли жителі вулиць Попова, Гарнізонної, Героїв АТО, Майборського та інших вулиць мікрорайону.

Протягом багатьох років у мікрорайоні Ракове не ремонтувався житловий фонд, прибудинкові території, вулиці і дороги тощо. Влада міста, обстоюючи інтереси хмельничан, свого часу внесла свої пропозиції центральним органам влади про передачу об’єктів колишньої військової інфраструктури мікрорайону у власність територіальної громади міста. Але цього не сталося, проблеми залишилися і їх потрібно вирішувати. Наразі ж міська рада допомагає чим може у межах чинного законодавства.

Спілкуючись із заявниками, Галина Мельник закликала їх бути небайдужими, активніше проявляти громадянську ініціативу у вирішенні проблемних питань. Наголосила на пріоритетності спільної роботи щодо вирішення місцевих проблем. Щоб не лише працівники Будинкоуправління №2, а й мешканці збирали кошти й долучалися до виконання ремонтних робіт, зокрема, у своїх багатоквартирних будинках та на прибудинкових територіях.

Як колишня депутатка обласної ради, Галина Леонтіївна також порадила раківчанам комунікувати з депутатами міської ради – Сергієм Болотніковим та Сергієм і Віктором Паламарчуками – й відтак представляти свої пропозиції керівництву міста.

Відповідні доручення заступник міського голови Галина Мельник дала керівникам структурних підрозділів міської ради, Будинкоуправління №2 та комунальних підприємств міста.

Впродовж останніх трьох років у мікрорайоні Ракове за кошти з міського бюджету виконано значний обсяг робіт, а саме: капітально відремонтовано внутрішньоквартальний проїзд від вулиці Довженка до вулиці Сосюри, з улаштуванням пішохідної доріжки; виконано капітальний ремонт асфальтобетонного покриття дороги на вулиці Гарнізонній, внутрішньоквартального проїзду від будинку № 4 на вул. Майборського до будинку № 5/1 на вул. Героїв АТО..

Планом робіт передбачено капітальний ремонт покриття вул. Попова (проведено тендер, укладено угоду на виконання робіт на 2019-2020 роки, передбачено коштів на 2019 рік – 1072,998 тис. грн).

Поточним ремонтом відремонтовано асфальтобетонне дорожнє покриттям вулиць Довженка, Майборського, Народної Волі, Ракетників, Чорновола, Героїв АТО, дорогу від вулиці Гарнізонної, 4 А до вулиці Народної Волі, та дорогу, що веде до садівничого кооперативу «Житловик».

У 2019 році продовжуються роботи на вулиці Героїв АТО (тротуарною плиткою влаштовують пішохідну доріжку поблизу дитячого садочка «Тополька»). Поточним ремонтом відремонтовано щебеневе покриття дороги до садівничих товариств «Чорнобилець 1, 2», «Колос», та дороги до садівничих товариств «Діброва».

За кошти з міського бюджету також відремонтовано десятки прибудинкових територій у мікрорайоні Ракове.

У дворі будинків №№4 і 4/1, 11 і 15 на вулиці Майборського, №№5 і 14 на вулиці Довженка, №7 на вулиці Попова встановлено нові дитячі майданчики. У 2018 році облаштовано ігровий дитячий майданчик і в парку мікрорайону Ракове. Тут також омолоджено дерева.

Поступово вирішуються й інші проблемні питання мікрорайону.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!