Новини

Хмельницький - ЩодняЕнергоефективний

Початок осені та зростання тарифів на теплопостачання активізував жителів міста Хмельницького в утепленні своїх багатоповерхівок. Для виконання робіт з енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації багатоквартирних житлових будинків та отримання з міського бюджету співфінансування до міської ради звертається все більше хмельничан.

«Готуватися до зими влітку - то вже добра звичка. Активно утеплюємо багатоквартирні житлові будинки. Ті, хто скористався нашими Програмами у минулі роки, вже встигли оцінити переваги і розповісти іншим, тому заявок на термомодернізацію маємо багато», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Наразі є кілька можливостей для термомодернізації багатоквартирних будинків:

Програма відшкодування частини відсоткових ставок та кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, термомодернізації багатоквартирних житлових будинків у місті Хмельницькому на 2019-2022 роки. Відповідно до цієї програми цьогоріч з міського бюджету фінансуються роботи у будинках за адресами: вул. Перемоги, 8/3; вул. Північна, 111; вул. Свободи, 22; вул. Свободи, 18/1; вул. Вайсера, 4/2; вул. Трудова 17; вул. Бандери, 5; вул. Бандери, 9; вул. Пушкіна, 9; вул. Подільська, 149; проспект Миру, 93.

З них у 6-ти будинках утеплюють фасад, у 2-х утеплюють цокольне приміщення будинку, ще у 2-х будинках ремонтують дах, в одному - замінюють електромережі. У Програмі беруть участь лише ОСББ та ЖБК, не потрібно збирати кошти, а просто відкрити кредит на окремий вид робіт, частину кредиту погашає міський бюджет.

Програма співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків міста Хмельницького на 2019-2023 роки. Цією Програмою скористалися мешканці будинків, розташованих за адресами: вул. Пилипчука, 4; вул. Лікарняна, 1 - ремонт фасаду; вул. Пилипчука, 5/3; вул. Грушевського, 87/4; вул. Курчатова, 93 - капітальний ремонт покрівлі, також у трьох будинках замінили вікна у під'їздах, у двох провели поточний ремонт мереж холодного водопостачання та каналізації. Програма дає можливість усім мешканцям багатоповерхівок, без створення ОСББ, проводити капітальний та поточний ремонти, з частковою компенсацією з міського бюджету, залежно від віку будинку, але потрібно долучати кошти власників квартир.

«Третього вересня цього року розпочав роботу Фонд Енергоефективності. Хмельницька міська рада розробляє нову програму для співпраці з Фондом, яка зменшить навантаження на міський бюджет. У липні цього року підписано Меморандум про співпрацю Хмельницької міської ради з Фондом Енергоефективності», - каже заступник начальника управління житлово-комунального господарства Володимир Путін.

Хмельничанам, які бажають здійснити модернізацію багатоповерхового будинку, необхідно звернутись в управління житлово-комунального господарства (вул. Проскурівська, 1, тел.: 79-57-65, відділ з експлуатації та ремонту житлового фонду).

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!