Новини

Міський голова перебуває з робочим візитом у Лондоні на форумі Green Cities

Міський голова Олександр Симчишин на запрошення Європейського Банку Реконструкції і Розвитку (ЄБРР) перебуває з робочим візитом у Лондоні на форумі Green Cities.
Загалом у заході беруть участь представники 42 міст зі всього світу: міські голови, міністри, керівники відомств, банкіри, експерти та науковці. Головна тематика форуму - це кліматичні зміни, теплоенергетика, водопостачання, поводження з твердими побутовими відходами, міська інфраструктура, екологія, екологічний транспорт.

Паралельно, впродовж трьох днів, у Хмельницькому працювали консультанти з Великобританії та Іспанії. Компанії-консультанти WSP та IDOM зібрали необхідну інформацію, зустрілися зі стейкхолдерами задля розуміння масштабів проведення Оцінки екологічного та соціального впливу (ESIA) для проекту реконструкції Хмельницького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного комплексу. 

Компанії-консультанти WSP та IDOM найняті Європейським Банком Реконструкції і Розвитку. Ознайомитися з Оцінкою екологічного та соціального впливу (ESIA) можна буде у вересні цього року, вона буде у загальному доступі. 
Усі заходи проходять у рамках Угоди про підготовку кредитного фінансування, спрямованого на покращення муніципальної інфраструктури твердих побутових відходів у Хмельницькому.

Нагадаємо, Хмельницька міська рада ХКП «Спецкомунтранс» та Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) підписали угоду про підготовку кредитного фінансування. Наразі ведуться перемовини щодо отримання кредитних коштів на вирішення проблем з діючим полігоном та побудови сміттєпереробного комплексу. 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!